Friday, July 12, 2013

Albirea parului, cauze si remedii

- mostenirea genetica
- lipsa unor minerale din alimentatie (crom, iod, fier, cupru) si a vitaminei B12
- anumite afectiuni (probleme cu glanda tiroida, vitiligo, anemia pernicioasa)
- stresul permanent
127043768
- consumul excesiv de alcool sau de tutun
- anumite medicamente
- factorii de mediu
- varsta

Remedii naturiste pentru albirea prematura a parului

Din pacate, albirea parului nu poate fi stopata, dar i se poate incetini procesul prin folosirea unor remedii naturiste. Aceste tratamente trebuie efectuate pe o perioada mai lunga de timp pentru a fi obtinute rezultatele dorite. Este indicat ca aceste remedii sa fie aplicate la fiecare spalare a parului timp de 3-4 luni, apoi mai rar, doar pentru intretinere.

Tratamente cu ulei esential de morcovi

1. Ai nevoie de: o jumatate de lingura de ulei esential de morcovi, patru linguri de ulei de susan.
Amesteca cele doua ingrediente, apoi aplica solutia la radacina firelor de par. Maseaza scalpul cu miscari circulare 10 minute, apoi lasa tratamentul sa actioneze inca 20 de minute, dupa care indeparteaza-l cu apa calduta si cu sampon. Daca iti mai ramane ulei, poti sa il pui intr-un recipient si sa-l folosesti data viitoare.

2. Ai nevoie de: o lingurita de ulei esential de morcovi, o lingurita de ulei esential de schinduf, sase linguri de ulei de jojoba.
Prepara un tratament pe baza de uleiuri pentru a incetini procesul de albire a parului. Tot ce trebuie sa faci este sa pui toate ingredientele enumerate intr-un recipient cu capac etans si sa agiti pana la omogenizare. Aplica solutia obtinuta la radacina firelor de par si maseaza pielea capului. Lasa tratamentul sa actioneze o ora, apoi indeparteaza-l cu apa calduta si cu sampon. Pastreaza solutia ramasa intr-un loc racoros, ferit de lumina soarelui, pana la urmatoare utilizare.

Tratamente cu ulei de cocos pentru a preveni albirea parului

Uleiul de cocos aduce multe beneficii podoabei capilare si scalpului, de aceea este folosit in multe tratamente de ingrijre a parului.

1. Prepara un tratament din ulei de cocos si suc de lamaie, aplica-l la radacina firelor de par si maseaza usor pielea capului cateva minute. Lasa remediul sa actioneze o jumatate de ora sau o ora, dupa care indeparteaza-l cu apa calduta si cu sampon.

2. Aplica seara ulei de cocos la radacina firelor de par, masand usor scalpul. Strange parul intr-un prosop si lasa tratamentul sa actioneze peste noapte, iar dimineata spala-te bine pe cap.

Tratamente cu rozmarin pentru acoperirea firelor de par albe

1. Ai nevoie de: 50 g de rozmarin, 50 g de salvie (plante uscate), un litru de apa.
Prepara o infuzie din cele doua plante, las-o putin sa se raceasca, apoi aplic-o pe par dupa baie. Nu este nevoie sa clatesti parul dupa aplicarea ceaiului. Repeta tratamentul de fiecare data cand te speli pe cap.

2. Si uleiul de rozmarin poate fi utilizat pentru ingrijirea parului. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici dupa baie o cantitate mica de ulei pe firele de par albe. Urmeaza acest tratament timp de cateva luni pentru a obtine efectele dorite. Uleiul de rozmarin va inchide firele de par la culoare, va oferi stralucire si va hidrata parul uscat.

Orice persoana isi doreste sa intarzie albirea parului cat mai mult timp. De aceea este bine sa actionezi din timp, mai ales daca stii ca parintii tai au albit inainte de vreme. Incearca sa eviti factorii care ar putea sa grabeasca acest proces natural si prepara frecvent tratamente care pot sa previna aparitia prematura a firelor de par alb.

No comments:

Post a Comment